Om komponenten Övervakare av smarthem

Endast tillgängligt i Kaspersky Plus och Kaspersky Premium.

Hackare skulle kunna fånga ditt lösenord eller hacka sig in i ditt hemnätverk för att dra nytta av ditt Internet eller stjäla din data. Kaspersky-programmet skyddar dina Ethernet-nätverk och Wi-Fi-nätverk mot obehöriga anslutningar.

Så snart du bekräftar att ditt hemnätverk har identifierats korrekt börjar vi övervaka enheter som är anslutna till det nätverket och vissa sårbarheter som ett svagt Wi-Fi-lösenord eller routerkryptering. Om vi upptäcker sårbarheter eller en ny enhet i nätverket som du inte tidigare har identifierat som en känd enhet kommer vi att varna dig om det och föreslå rekommendationer så att du kan vidta åtgärder för att skydda ditt hemnätverk och enheter som använder det.

Meddelanden om sårbarheter i hemnätverk är endast tillgängliga i Kaspersky Premium. Aviseringar om nya enheter som ansluter till ditt hemnätverk är tillgängliga i Kaspersky Plus och Kaspersky Premium.

När enheten ansluter till ditt nätverk, uppmanar Kaspersky-programmet dig att bekräfta om nätverket är ditt hemnätverk. Om du bekräftar att det är ditt hemnätverk frågar programmet om du vill se enheter som är anslutna till nätverket:

Du kan inaktivera Övervakare av smarthem. När du inaktiverar komponenten slutar Kaspersky-programmet att meddela dig om anslutningar till ditt nätverk.

För att lära dig andra tillgängliga säkerhetsmetoder för anslutning till wifi-nätverk, besök Kasperskys kundtjänstwebbplats.